Jan Hut

Meer eenvoud

Snelheidsmeter

Twijfel je aan de snelheid van je internet verbinding?

Hier kan je het laten meten:

 

De download snelheid is de snelheid waarmee je bestanden naar je toe haalt. Uitgedrukt in kilobit per seconde. Dus dat heeft invloed op het downloaden van muziek, films.

De upload snelheid ook uitgedrukt in kbits/seconde heeft invloed op de snelheid waarmee je dingen verstuurt. Dus het versturen van grote bestanden per mail of het uploaden van foto's naar sites zoals Hyves. Bij een normale particuliere aansluiting is de upload snelheid veel lager dan de downloadsnelheid.

Connections: is een teller die meet hoeveel verbindingen er in een minuut kunnen worden gemaakt.

Ping: En als laatste wordt de reactie snelheid gemeten.   oftewel er wordt gevraag stuur even een berichtje teru en vervolgen wordt gemeten hoelang dat berichtje onderweg is.

 

Wat begrippen:

Transmissie snelheid wordt uitgedrukt in bits per seconde (b/sec)

Groottes van bestanden wordt uitgedrukt in Bytes. Een Byte is 8 bits. Een foto van een moderne digitale camera beslaat al snel 4 MByte.

Met behulp van een verbinding kun je bestanden ontvangen (downloaden) of versturen (uploaden)

Bij een consumenten internetaansluiting is de downloadsnelheid veel hoger dan de uploadsnelheid.  Bijvoorbeeld 4Mb/sec download en 500kb/sec upload. Toch wordt het aangeboden onder de naam ' 4Mb verbinding '.

Er is uit te rekenen hoe lang het versturen van een foto van 4MByte over een upload verbinding van 500kb/sec. Immers 4 MByte = 32000kbits. Het versturen duurt dan 32.000.000 bit /  500.000 = 64 seconden. Het downloaden over een verbinding van 4 Mb/s van dezelfde foto gaat met een snelheid van 32.000.000 / 4.000.000 is 8 seconden.

Er is een verschil tussen een internetverbinding van een kabelexploitant of een ADSL verbinding van KPN. Bij een kabelaansluiting wordt de snelheid van de aansluiting gedeeld door het aantal gebruikers. Dus ben je de enige gebruiker dan is er een hoge snelheid. Zijn er veel buren ook aan het internetten dan is de verbinding minder snel.

Bij ADSL heeft iedere klant een eigen fysieke verbinding via 2 koperdraadjes naar de centrale. Hier is de afstand tot de centrale bepalend voor de snelheid. Hoe verder van de centrale hoe lager de snelheid. Bij een te grote afstanden is er geen verbinding mogelijk. Wil je weten wat de afstand is tot de centrale kijk dan op http://www.speedtest.nl/ADSL/

 

 

 

 

 

 

 

Ik woon in Visvliet

visvliet

Het stille midden

Voorbij gebabbel van innerlijke stemmen
en vlagen van divers gevoel
is een opening naar binnen
met liefde voor wat is
en een venster naar buiten
om de ander te zien, te horen
en niet altijd te begrijpen.

Dat maakt niet uit;
we zijn allen sterren aan dezelfde hemel
harten op dezelfde aarde
en doordrongen van het stille midden
waarop slechts afgestemd hoeft te worden

© Helena Kwaaitaal

Reclame